Fordelene ved amning

08. april 2018 - Ammeforberedelse

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at kvinden fuldammer (det vil sige, at barnet udelukkende ernæres af modermælk) til barnet er 6 måneder, og herefter fortsætter amning delvist til barnet er minimum 12 måneder.

Nogle kvinder ønsker ikke at amme, hvilket naturligvis skal respekteres. For andre kvinder, heldigvis et fåtal, tillader forholdene af den ene eller andre grund ikke, at de kan amme. I begge tilfæde er det selvfølgelig vigtigt at huske på, at den gode mor IKKE sidder i brysterne, og at flaskeernæring er et fint alternativ til amning. Men har man et ønske om at få etableret en amning, skal man vide, at det i langt de fleste tilfælde kan lade sig gøre (med mere eller mindre hårdt arbejde vel og mærke!).

Amning er ikke kun en praktisk og gratis måde at ernære sit barn på, det er også en måde at give sit barn tryghed, smertelindre det og nedsætte dets stressniveau. Desuden er der en række helbredsmæssige fordele forbundet med amning, for både dig og din baby:

  • Modermælken er den mest optimale måde at ernære dit barn på, da modermælken hele tiden tilpasser sig dit barns aktuelle behov.
  • Råmælk indeholder store mængder hormoner og vækstfaktorer, der stimulerer modningen af dit barns tarmsystemet. Desuden er især råmælken fyldt med antistoffer, som beklæder indersiden af tarmsystemet, så bakterier ikke trænger gennem tarmen, og risikoen for sygdom derfor formindskes.
  • Forskning peger på, at amning har en forebyggende effekt på barnet mod en række sygdomme og infektioner som: diarré, mellemørebetændelse, luftvejsinfektioner, allergier, cøliaki og inflammatorisk tarmsygdomme. Samtidig tyder det på, at amning kan nedsætte risikoen for både type 1 og 2 diabetes, fedme og børneleukæmi.
  • Børn, der ammes, har tilsyneladende en bedre kognitiv udvikling, en højere IQ og et bedre syn.
  • Det tyder endvidere på, at amning kan have en heldbredsmæssig gevinst for den, der ammer, ved at beskytte mod brystkræft og muligvis også æggestokkræft og type 2 diabetes.

For at optimere chancerne for et vellykket ammeforløb, kan det være en god idé, at man forbereder sig på amningen, da amning, helt uventet for mange, kan forvolde en del problemer især i starten. Derfor anbefaler vi alle førstegangsfødende samt fleregangsfødende med et tidligere dårligt ammeforløb at tilmelde sig vores ammeforberedelse, hvor vi foruden sutteteknik og ammestillinger har fokus på, hvordan man skaber optimale rammer for en god ammeetablering samt de mest almindelige ammeudfordringer og -komplikationer, så man kan komme disse i forkøbet.

Vi bruger cookies for at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs vore Betingelser og persondata

Acceptér

Book tid Til top