10 råd til barselsgæster

1: RO: Det vigtigste, hemmelige krydderi – både i fødsler, amning og heling efter fødslen. Hjælp med at opretholde ro, når du inviteres ind. Rolig stemmeføring, hav rare ting med til de nybagte forældre og NYD den dejlige barselsfred med et (måske) sovende, nyt menneskebarn.

2: VIP: Du tænker måske ikke over det, men de fleste nybagte forældre har en indre liste, med hvilken rækkefølge, tronarvingen skal vises frem til først. Det er en ægte ting og med mindre du er blevet bedsteforælder eller moster/onkel, så må du væbne dig med tålmodighed. Your turn will come.

3: REPEKTER ET NEJ: Især de første uger efter fødslen er ret hat og briller for de fleste, det er ikke altid, at forældrene orker besøg. Og det er der ALTID en god grund til (lad os gisne om blødende livmoder, store bind og i trussen, efterveer, sår på brystet, ingen søvn, skrigende baby and the list goes on). Capishe?

4: ROS: De ser måske cool ud, de forældre, men de kæmper. Hep, hep, hep på dem og tank dem op med god energi. ALLE nye forældre trætte og usikre og lærer nyt hvert eneste sekund. De skal roses og beroliges på fuld blus.

5: VARM MAD: Den bedste barselsgave er et godt hjemmelavet måltid, gerne til flere dage. Forbered alle elementerne, så det er let. Og jo, de har allerede rigeligt med body’er i str. 56 og bløde kaninbamser i pastelfarver.

6: HOLDE BABY: Alle forældre er forskellige, nogen lader baby gå på runde imens andre får nærdødsoplevelser og angstsvedperler på panden ved tanken. Respekter forældrenes grænser, du skal nok få lov som tiden går.

7: KORTE BESØG: Igen, de virker cool, men det er de ikke. Du kan i hvert regne med, at de er dødtrætte. Make it short and sweet - 30-60 min plejer at være rigeligt. Bliver du bedt om at gå tidligere, er det totalt ok. Husk at snup skraldeposen med på vejen ud.

8: LYT: Nybagte forældre fortæller og fortæller. Fødslen er en af de største oplevelser i vores liv, på godt og ondt. Lyt godt efter og undlad at bagattelisere de svære ting med sætninger som ”jamen nu er baby ude og er sund og rask” eller ”det går over”.
Det er ok og naturligt, at efterfødselstiden er en blandet pose bolsher og det skal anerkendes og have plads!

9: HUSK MOR: spørg ind til den nybagte mor, HELTEN er fik barnet til verden. Hun burde få en trone, daglig massage og en chokoladefontæne. Er der svære elementer enten ved fødslen, efterfødselskrop eller amning/flaske, så lyt godt efter. Alt er aldrig lutter lagkage, selvom man er lykkelig. Stil væske i nærheden af hende hele tiden, lav en varmepude, giv fodmassage og forkæl hende maxi, tak.

10.HUSK FAR/PARTNER: spørg ind til den nybagte far/medmor/partner, hvis der er sådan en. Babyen stjæler al fokus, men to voksne mennesker er blevet kastet ud i nye roller. Hvordan var det, at være med til fødslen?, hvordan er det at passe på en nyfødt?, hvordan har du det? Lyt godt efter, du lærer sikkert noget.

Vi bruger cookies for at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs vore Betingelser og persondata

Acceptér

Book tid Til top