Naturlig igangsættelse

11. juli 2018 - Hindeløsning, Akupunktur, Massage

Et af de hotteste emner blandt højgravide er, om der er noget man selv kan gøre for at kickstarte fødslen, eller i det mindste gøre kroppen klar til fødsel og dermed nedsætte risikoen for at ende i en medicinsk igangsættelse. Du kan sandsynligvis ikke sætte fødslen i gang, hvis kroppen ikke selv er klar, men du kan understøtter den naturlige modningsproces og igangsættelse, såfremt kroppen er klar. Vi har her samlet en lille liste med tiltage, vi vil opfordre jer til at give jer i kast med.

Modnende akupunktur
Fra 37+0 kan du med fordel begynde på modnende akupunktur. Modnende akupunktur kan hjælpe livmoderhalsen med at afkortes og livmodermunden med at åbne sig. Oftest er det tilfældet, at man skal have flere behandlinger for at opnå effekt. Vi anbefaler en ugentlig behandling fra uge 37+0 til 40+0, og to ugentlige behandlinger fra man passerer sin terminsdato. I de modnende akupunkturpunkter kan man med fordel også selv lave akupressur (et tryg med fingeren i punkterne) i et par minutter flere gange dagligt.

Hindeløsning
Når man har passeret sin terminsdato kan man få en hindeløsning.  Det er ca. 1/3, der føder indenfor 24 timer efter hindeløsningen. De restende 2/3 mærker enten intet til hindeløsningen eller får irriterende plukkeveer, der ikke fører til fødsel. Måden en hindeløsning virker på er, at der frigives et vefremmende hormon, som kroppen kan reagere på.

Dadler
Dagligt indtag af 6 dadler fra uge 36+0, synes at have en positiv effekt på modning/afkortelse af livmoderhalsen. Desuden viser et studie, at de gravide, der indtager dadler under graviditeten, har en bedre graviditet og fødsel, og at forbruget af smertelindrende medicin nedsættes med 28% ved indtag af dadler.

Oxytocin
Oxytocin har en altafgørende betydning på vearbejdet, hvorfor frigivelsen af oxytocin kan virker vefremmende såfremt kroppen er ved at være klar til at gå i fødsel. Du frigiver fx oxytocin når du får en afslappende gravid massage. Desuden frigiver du oxytocin ved bl.a. kys, kram og sex. Sidegevinsten ved sex er, at der i mænds sæd er et vefremmende hormon.

Rebozo
Rebozo er en mexikansk teknik, hvor man skaber små rystende bevægelser i bækkenet ved hjælp af en rebozo (mexikansk for sjal/tørklæde). Tanken er, at rystelserne løsner spændinger op i den gravide krop, hvilket er befordrende for, at barnet kan indstille sig korrekt i bækkenet og yde et pres på indersiden af livmodermunden og –halsen, hvorved denne kan åbnes og afkortes. Desuden frigives der under rebozo oxytocin.

Vi ønsker jer alle held og lykke med jeres naturligere igangsættelse af fødslen.

 

Vi bruger cookies for at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs vore Betingelser og persondata

Acceptér

Book tid Til top

Book din tid her