Rebozo

16. august 2019 - Fødselsforberedelse, Massage

Det var i tidernes morgen mayaindianerne, der opfandt og udviklede rebozoen (der betyder tørklæde/sjal), bl.a. som hjælpemiddel til graviditet og fødsel. I starten af år tusindskiftet kom rebozoen til Danmark, hvor den langsomt er blevet mere udbredt, og i dag flittigt bruges under fx fødsler – også dem på hospitalet. Men hvad går det der rebozo egentlig ud på?

I alt sin enkelthed går rebozo ud på, at få massaget/vugget/strukket sit bækken for herved at få løsnet op de mange muskler og ligamenter man har i bækkenet, og som ofte giver anledning til spændinger, der kan komplicere såvel et graviditets- som fødselsforløb. Med forskellige rebozo-øvelser kan man bl.a. afhjælpe bækkensmerter, få en baby til at indstille sig mest optimalt med hovederne i bækkenet og man kan sågar få de frække børn med numserne nedad til at slå en kolbøtte, så de efterfølgende er i hovedstilling. Sej ikke? Desuden kan rebozo i slutningen af graviteten virker fødselsmodnende og vefremmende bl.a. forbi man vha. rebozoen kan få barnets hoved længere ned i bækkenet, så hovedet laver et bedre pres ned mod livmoderåbningen, hvorigennem barnet skal fødes.

Under fødslen bruges rebozo fx hvis veerne er blevet svage eller aftagende, hvis barnet har indstillet sig skævt i bækkenet eller hvis veerne er meget smertefulde, men der ikke er progression i fødslen. Her kan rebozo hjælpe med enten at få veerne til at rejse sig igen eller få barnets hoved til at komme mere hensigtsmæssigt ned i bækkenet, hvilket reducere smerter og fremskynder fødslen.

Rebozo er derfor et virkeligt effektivt graviditets- og fødselshjælperredskab uden bivirkninger. Derfor introducerer vi jer altid for det til såvel vores fødselsforberedelse på hold som vores individuelle sessioner. Man kan naturligvis sagens få rebozomassage af en proffessionel, men da det med stor fordel også kan bruges under fødslen, er vi som udgangspunkt mere tilhængere af at oplære de kommende fædre/medmødre, så I får mest muligt ud af det. Rebozo ser let ud, men mange bliver overrasket over hvor svært og hårdt det er. Man bliver ikke rebozo-mester af at have prøvet det i 5 min., men ved at få vist de rette teknikken og så hjem og øve, øve, øve.

Vi bruger cookies for at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs vore Betingelser og persondata

Acceptér

Book tid Til top

Book din tid her