Hvad er en sonograf?

Mange tror, at så snart man er uddannet jordemoder, kan man foretage scanning i graviditeten. Det er slet ikke tilfældet. Jordemødre specialiserer sig i den normale graviditet, fødsel og barsel og de fleste kan ikke se mere på en scanning end ”dér er et bankende hjerte” og ”dér er barnets hoved”. Flere professionsuddannelser (herunder jordemoderprofessionen) muliggør videreuddannelse til sonograf. Sonograf er egentlig en mesterlæreuddannelse, hvor man sidemandsoplæres i omkring 2 år og man får flere kurser i specialet. Under sidemandsoplæringen får man igennem time efter time, erfaring i det helt særegne og teknisk komplicerede håndværk, som graviditetsscanning er.

Graviditetsscanning er ikke en beskyttet titel – alle må i princippet scanne og derfor kan det være vanskeligt, at navigere i udbuddet fra scanninger i privat regi. Det er derfor ikke givet, at den person der scanner dig i graviditeten i privat regi er uddannet sonograf og derfor mestrer alle typer af scanning.

Når du bliver scannet af en uddannet sonograf, kan du derfor være sikker på at blive undersøgt af et helhedsorienteret blik, der selvom du f.eks. kommer til kønsscanning kan overskue om alt andet med det lille barn, ser normalt. Netop det overordnede, faglige falkeblik og de maaange timers scanningserfaring, er den gevinst, du vinder ved at blive scannet af en uddannet sonograf. At sonografen hos os så tilmed også er jordemoder og som derfor kan svare på jordemoderfaglige spørgsmål, skaber mulighed for at få tid med en specialist og få samlet alle de løse tråde, der altid er i f.eks. den tidlige graviditet.

Vi har ro og stolthed i vores faglige maver over, at Marianne er en af de dygtigste scanningsjordemødre og sonografer, så vi ved, I får den bedste service forankret i tryghed og høj faglighed.
Du kan læse om de scanninger vi tilbyder her.

Vi bruger cookies for at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs vore Betingelser og persondata

Acceptér

Book tid Til top