Morkrop

Det nye hylster. Der efter mange skærmydsler af graviditet, fødsel og amning nu prydes af dydsmærker som strækmærker, nulrehud, appelsinhud, hængehud og andre bløde fænomener. Andre mødre har svært ved at få ordentlig sul på kroppen igen efter amning og reproduktion. Alle mødre kender deres krop og kan se og mærke at de har produceret en slægtning. Og selvfølgelig, er kroppen ikke blevet mere spændstig af at bære et barn. Selvfølgelig er den en ny slags krop. En sej krop.

Under en graviditet og fødsel udsættes kroppen for stor belastning. Kroppen strækkes, presses og knokler til bristepunktet. Tiden efter fødslen er for alle nybagte forældre fyldt med et delikat mix af stor kærlighed og voldsomt søvnunderskud. Det sætter også sine spor. Husk nu, de damer. Vær stolt af din smukke, stærke krop som fungerer og gør alt det hårde arbejde, som en forælder gør hver eneste dag. Den har bygget et (eller flere) barn, fået barn til verden og fodret barn om det så var via bryst eller flaske. Kvindekroppen er jo i bogstavligste forstand livets moder - derfor livmoder.

Alle mødre skal finde en ny balance i sin morkrop og finde ro med hvordan kroppen ser ud, for dét den har præsteret er en fysisk præstation i så høj klasse at alle nybagte mødre skulle hædres med en olympisk guldmedalje. 

En sund, stærk krop kan ikke måles ud fra størrelsen eller formen på en blød mave. Glæden sidder andre steder end i en flad mave. Besættelsen af at ‘komme tilbage til sin krop efter fødslen’ eller ‘få sin krop tilbage’ eller få ‘smidt alle baby kiloene’ er trælse sætninger, der fjerner os fra det flotte, nye udgangspunkt. Vi bliver trætte, når opslag som ‘endelig tilbage i mine før-graviditets-jeans’ høster enorme mængder likes hos blogger-damer, der burde sætte eksempel og sætte tonen for variation og forskellighed. For ja, nogle kvinder kommer næsten eller helt tilbage til det fysiske udgangpunkt inden graviditet. Andre gør ikke. Mindre mainstream og mere håndtag, tak. Og husk at idealet om en trimmet krop med al sandsynlighed ikke startede hos en mand, men snarere hos en kvinde. Hermed får i billeder af en af de (mange) mødre i Danmark, der 3 år postpartum aldrig kom ned i før-baby-jeans og aldrig kommer til det.

Tal pænt til kroppen, den gør det så utroligt godt!

Vi bruger cookies for at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs vore Betingelser og persondata

Acceptér

Book tid Til top