Chiliplaster

12. juni 2018

Så er der gode nyheder til alle jer gravide, som stiler efter en fødsel uden medicinsk smertelindring. 

Jordemodertid sælger nemlig fra dags dato chiliplastre, der kan bruges som naturlig smertelindring under fødslen, men også som smertelindring ved fx lænde- og ischiassmerter under graviditeten.

Et chiliplaster indeholder det aktive stof capsicum, som er udvundet fra chiliplanten. Capsicum har en bedøvende effekt på nerverne i det område hvor plasteret sidder, da stoffet overstimulerer kroppens egne smertereceptorer. Når disse overstimuleres, reagerer de ikke på de påvirkninger, som normalt fremkalder smerte. Udover en bedøvende effekt af nerverne øger capsicum kroppens egen endofinfrigivelse (kroppens eget smertelindringssystem) i det område, hvor chiliplasteret sidder. Chiliplasteret virker således lokalt og påvirker derfor ikke din baby.

Fra plasteret påsættes til du mærker effekten, går der typisk 20 minutter. Plasteret påsættes på tør og ren hud uden sår, og du eller din partner kan selv påsætte det, men husk at vask hænderne grundigt efterfølgende!

Chiliplasteret kan bruges i kombination med brusebad og badekar, men ikke med en varmepude. Vi fraråder, at man har chiliplasteret på i et badekar man ønsker at føde i, da der afgives lidt capsicum til vandet, som baby ikke bør udsættes for. Derfor anbefaler vi også at man umiddelbart efter fødslen tager chiliplasteret af, da baby ikke må komme i kontakt med det.

Chiliplasteret måler 18x12 cm og kan klippes ud i mindre stykker og bruges der hvor der er behov for det. Plasteret har desuden små huller, hvorfor det er muligt at kombinere det med akupunkturbehandling.

Vi anbefaler, at du klipper et lille stykke af chiliplasteret af og afprøver inden ud påsætter et helt et, for at sikre, at du tåler det. Oplever du irritation af huden bør du straks tage plasteret af og skylle med vand. 

Chiliplasteret opbevares ved stuetemperatur og anvendes på eget ansvar. 

Hvis du ønsker at anvende chiliplastre under din fødsel anbefaler vi, at du køber to. Så du både har et til at sætte på lænden og et til at sætte over skambenet. 

Vi sælger ét chiliplaster for 60 kr,- og to for 100 kr,-. Plastrene sælges fra vores klinik og til hjemmebesøg, men det er også muligt at få dem tilsendt med post mod porto på 10 kr,-. Send os en mail hvis du vil have tilsendt et eller flere plastre.

Vi bruger cookies for at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs vore Betingelser og persondata

Acceptér

Book tid Til top

Book din tid her